SSP #164 – Julklappar

  • by

Hej hej! Har du köpt alla julklappar än? Det här avsnittet handlar om presenterna man ger varandra på jul 🙂

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Hallå hallå, välkommen ska du vara till Simple Swedish Podcast. Ja, jag sitter här i Valencia, det är den 19:e (nittonde) december, så ja, det är ganska snart julafton. Det är mindre än en vecka kvar tills julafton.

Här i Valencia är det fortfarande ganska varmt. [Nu] ska vi se vad..vad är det för temperatur just nu? Ja, det är 15 (femton) grader här. Och, ja, så det är ju inte så farligt kallt. Ganska skönt faktiskt. Och det är sol idag också.

Och jag är fortfarande inte helt frisk faktiskt. Det är lite galet, jag har vart (skriven svenska: ”varit”) lite krasslig, som man säger, i, ja, snart en månad. Så, ah, det är ganska länge. Men det blir lite lite bättre, väldigt långsamt, varje dag. Tror jag i alla fall, hoppas jag. Men ja, just nu är det inte så illa.

Så, ja, jag ska till Sverige ganska snart. Jag åker till Sverige på fredag, den 23:e (tjugotredje). Ja, och vi hade lite adventsfika här i helgen. Så vi bjöd hem lite vänner, och ja, bjöd dom på lite mat och fika och sånt.

Jag bor ju med min bästa vän, eller ah, en av mina allra bästa vänner. Och hon är från Kroatien. Och, ja, så att, vi bjöd hit våra vänner. Jag hade köpt lite svenska grejer på Ikea, jag hade köpt inlagd sill och pepparkakor. Och jag hade bakat lussebullar.

Så, ja, och hon hade, ah..hon hade gjort nån slags kroatisk grej som jag inte kommer ihåg vad det heter. Och vi hade också korv. Så ja, så vi hade lite adventsfika, och det blev till en fest för att folk stannade till sent. Så ja, det var en väldigt trevlig dag, i fredags var det.

Ja, så det var en liten uppdatering om vad jag gör just nu. Och så ska jag då tacka några nya patrons, det är Anna, Omer, Aneta och Natalia, tack så mycket för att ni stödjer den här podden. Alla patrons får ju då transkript till alla avsnitt. Du kan gå till min hemsida – www.swedishlinguist.com.

Och på min hemsida hittar du också kursen Strong Swedish. Och det här är en kurs för dig som vill bli avancerad i svenska. Så till exempel om du tycker att den här podden redan är ganska lätt, och du vill börja använda naturligt material.

Du vill börja förstå vanliga poddar, du vill kunna läsa svenska böcker, du vill kunna förstå svenskar när dom pratar med dig. Ah, du vill kunna använda naturligt material helt enkelt, du vill komma till en avancerad nivå i svenska. Så det är idén med den här kursen Strong Swedish. Så, du kan läsa mer om kursen på min hemsida – www.swedishlinguist.com.

Och det här är såklart också en jättebra julklapp. Så om du känner någon som är på en medelnivå i svenska, så att dom förstår liksom förenklad svenska, dom kan läsa lätta texter, dom kan lyssna på lätta saker, men dom vill nå en avancerad nivå. Ja, så du kan fundera på att ge kursen Strong Swedish i julklapp.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *