SSP #45 – Första fyllan

  • by

Tjenare! Här kommer ett nytt avsnitt där jag pratar om ett ämne som brukar bli lite roligt, första fyllan. Alla har sina egna historier om första fyllan, och min kanske inte är sådär superspännande, men här kommer den i alla fall 🙂 Glöm inte att alla avsnitt finns på Spotify, iTunes och PodBean-appen! För tips på hur du kan använda podden i dina studier, klicka här!

Become a Patron!

Image by Alexas_Fotos from Pixabay

Transkript

Obs! Transkriptet är skrivet i talspråksstil. Jag har strukit under ord som är skrivna med en informell stavning

Tjena tjena, detta är Simple Swedish Podcast, välkommen. Jag sitter här i Sverige, det är en typisk svensk sommardag, 17 (sjutton) grader och molnigt. Idag ska jag prata om ett lite kul ämne, jag ska prata om första gången jag var full. Och full, det betyder att man har druckit alkohol.

Men först så vill jag välkomna två stycken nya patrons, det är Alecsandra Marinescu och Kalebe Ávila. Så tusen tack till er för att ni vill stödja det här projektet. Och om du också vill stödja det här projektet, då kan du gå in på min hemsida, swedishlinguist.com, och följ länken till min Patreon-sida. Då får ni tillgång till kompletta transkript, kompletta PDF-transkript med övningsfrågor och förklaringar på ord och uttryck och såna saker. Och jag har också precis startat en server på Discord där vi kan prata med varandra på svenska och där man kan ställa frågor. Såna saker, så kolla in det.

Och.. Min första fylla. För en fylla, det är då ett tillfälle när man är full, och alla har ju historier om sina första fyllor, och iband är dom ganska roliga. Okej, min historia kanske inte är den mest spännande, men jag ska berätta den ändå. Så jag gick i gymnasiet och det var en av mina kompisars pappa som skulle fylla 50, och han skulle ha en fest. En stor fest. Det skulle va då på Trädgårdföreningen i Göteborg. Och då hade han frågat sin son då om han kunde fråga några vänner om dom ville hjälpa till.

Så ja, det var jag och..ah vad var vi, hans son då, den killen som gick i min klass..den killen som gick i min klass vars pappa skulle fylla 50 då, och två andra snubbar. Två andra killar. Och vi skulle då först hjälpa till med att förbereda, och vi skulle hjälpa till med att servera, och ja, och bara i allmänhet hjälpa till med allting typ.

...för hela transkriptet tillsammans med övningsfrågor och översättningar på ord och uttryck, klicka här!

Jag bjuder på den här bilden, inte från första fyllan, men ändå länge sen, från 2009!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *