Hej! Här är en artikel på lätt svenska där jag berättar om hur jag och min flickvän bestämde oss för att åka hem till Europa mitt under coronakrisen, och hur resan gick genom sex flygplatser, med fyra flyg, och tog 65 timmar. Ljudinspelning längst ner!

Hi! Here’s an article in easy Swedish where I’m telling you about how me and my girlfriend decided to go home to Europe in the middle of the corona crisis, and how the journey went through six airports, with four flights, and took 65 hours. Audio at the bottom!

Jag och min flickvän spenderade precis en och en halv månad på Bali. Vi ville gärna stanna kvar längre, men den nuvarande situationen med coronaviruset gjorde att det inte längre kändes som ett bra alternativ. Indonesiens regering slutade ge nya visum, och vårt visum skulle gå ut den sjunde april. Det fanns en chans att de kunde förlänga det, men vi ville inte chansa.

Vi ville hellre vara kvar i Asien än att åka till Europa. Därför letade vi först efter andra möjligheter att stanna i Asien. Vi tittade på Singapore. Vi sökte efter boenden i Singapore på Airbnb, och hittade flera som verkade bra. Vi bokade en av lägenheterna för en månad, och bokade också ett flyg.

Då insåg vi att det boendet inte var i Singapore, utan i Malaysia. Vi hade sökt på Singapore, men inte tittat på kartan. Tydligen visades också boenden i Malaysia! Jag skrev till Airbnb och förklarade mitt problem. Jag fick en återbetalning direkt! Jag är tacksam över att Airbnb bryr sig om sina kunder.

Vi hade inte många alternativ kvar. Thailand krävde hälsointyg. Det kunde vi inte få på Bali. Taiwan hade stängt sina gränser. Vi tittade på Japan, men det är dyrt och väldigt långt bort från Europa. Så till slut bestämde vi oss för att åka hem till Europa.

Vårt problem är detta: Jag är från Sverige och hon är från Tjeckien. Tjeckien har stängt sina gränser för utlänningar, och Sverige har gjort samma sak. Om vi vill vara tillsammans måste vi åka någon annanstans. Vi bestämde oss för Portugal. Det är ett vackert och bra land med vänligt folk, bra klimat och relativt låga kostnader. Nu började resan dit.

För hela artikeln i PDF-format, samt förklaringar på ord och uttryck, klicka här!